Somn lin vegheat de cerb la Casa cu Cerb

Email Imprimare PDF

 

Somn lin vegheat de cerb la Casa cu Cerb

Ai accepta provocarea sa te cazezi la un hotel construit in secolul al XIII-lea, adica acum mai bine de 700 de ani? Dar daca ti-as spune ca este unul din cele mai moderne si confortabile hoteluri din oras, m-ai crede? Ah, si in plus mai are si un cerb agatat sus, pe perete!


Istoria cerbului din Casa cu Cerb

Casa cu Cerb este o pensiune situata in mijlocul cetatii Sighisoarei, exact in Piata Cetatii, pe colt, aproape de Turnul cu Ceas. Construita din lemn in secolul XIII, drept locuinta rudimentara, Casa cu Cerb si-a primit forma finala in secolul XVII. Este una din cele mai vechi constructii din cetate si de-a lungul timpului a fost utilizata numai ca locuinta. Astazi poate fi locuinta ta pentru cateva zile minunate petrecute in Sighisoara.

Denumirea cladirii vine de la cerbii pictati in marime naturala pe coltul casei, pe ambele laturi, dar avand un singur cap cu coarne montat pe coltul zidului. Privit de pe laturi, cerbul impresioneaza prin grafica si postura, iar privind capul exact din fata imaginile formeaza doi cerbi care se impung cu coarnele.

Cerbul vechi devine modern

Intre anii 1997 si 2001 fundatia Messerschmitt din Germania a restaurat complet cladirea si a transformat-o in hotelul modern de astazi. Numai portiunea de zid unde este cerbul a ramas intacta, astfel se poate vedea piatra originala a casei. Marea surpriza o constituie camerele foarte spatioase, curate si utilate modern, contrar asteptarilor stiind vechimea cladirii.

Avand numai 18 locuri de cazare, cerbul este "vanat" de turistii care doresc sa se cazeze in mijlocul cetatii, intr-un monument istoric catalogat, construit in stilul Renasterii tarzii transilvanene.

De ce te simti important in Casa cu Cerb

De-a lungul vremii, in aceasta casa au locuit oameni cu inalte functii administrative, judecatoresti sau bisericesti. Se pare ca aici a locuit si Johannes Kelp, primul transilvanean care a traversat Atlanticul. Impartind acelasi spatiu cu inaintasi de seama, sa locuiesti in Casa cu Cerb este o onoare si un privilegiu.

Autor: Larisa Bracea

Pentru a cauta si alte unitati de cazare din Sighisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Somn lin vegheat de cerb la Casa cu Cerb