Recomandari de weekend pe traseul celor trei

Email Imprimare PDF

 

Recomandari de weekend pe traseul celor trei “B”

Weekendul acesta, cine se trezeste dimineata, la Brasov ajunge! Dar nu, nu pe clasicul traseu arhitocit de penuri grabite in cautare de aer de munte. Propunem o ruta ocolitoare, insa nu atat ca numar de kilometri: Bucuresti-Buzau-Sarata Monteoru-Nehoiu-Lacul Siriu-Intorsura Buzaului-Brasov.

Urmarind acest itinerariu, poti parcurge mai multe obiective turistice inedite. Pana in Nehoiu, oras care marcheaza jumatatea acestui traseu, ai ocazia sa vezi Asezarea Dealul Cetatuia, Crama Brancoveneasca, Statiunea Sarata Monteoru, Cetatea dacica de la Carlomanesti, Manastirea Ciolanu, Tabara de sculptura in aer liber de la Magura.

De asemenea, poti poposi la Fantana lui Mihai Viteazul de la Ciuta, Casa memoriala Vasile Voiculescu, Rezervatia naturala Blocurile de calcar de la Badila, Rezervatia naturala Sarea lui Buzau, Herghelia de la Cislau, Muzeul Chihlimbarului din Colti, Statiunea balneoclimaterica Siriu Bai, cu spectaculosul lac de acumulare Siriu, Cascada Pruncea (Casoca), Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului, precum si la multe lacasuri de cult.

Recomandam o usoara abatere prin Gura Teghii, un loc in care drumurile se opresc, intalnind involburatul rau Basca ce scalda poalele salbatice ale muntilor.

Pe tot parcursul traseului, avem sosea impecabila, serpentine blande si peisaje spectaculoase.

De la Brasov, va puteti intoarce pe Cheia sau daca nu va grabiti, chiar pe Fagaras, Sibiu, Valea Oltului.

Pentru a cauta cazare in Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Recomandari de weekend pe traseul celor trei