Ce nu trebuie sa ratezi in Maramures

Email Imprimare PDF

 

Ce nu trebuie sa ratezi in Maramures

Maramuresul este o destinatie ce trebuie musai bifata, atunci cand alegi o vacanta in Romania.

Este unul dintre cele mai interesante si mai expresive locuri din tara, atat in ceea ce priveste frumusetea peisajului cat si legat de frumusetea oamenilor. Pasind pe pamant maramuresean, ti se reveleaza o alta lume, in care orice activitate atinge dimensiuni sacre.

Toti locuitorii Maramuresului sunt artisti creatori, care isi sfintesc locul. In Maramures arta, creatia sunt la ele acasa si reprezinta un mod de a fi. Haine, garduri, porti, morminte, pana la simplele grinzi ale grajdurilor sunt investite cu spirit si personalitate.

Printre cele mai importante atractii ale Maramuresului

Numele unora dintre ele ne rezoneaza tuturor in urechi. Nu se poate sa nu fi auzit de celebrul Cimitir Vesel de la Sapanta, una dintre cele mai sugestive reprezentari ale felului de a fi si de a gandi maramuresenesc. Astfel isi manifesta maramuresenii bucuria de a trai, cu intelepciune si egalitate in fata mortii, aceasta fiind un curs firesc al vietii, ci nu o tragedie. Nu ratati fenomenul "cimitirul vesel", o celebrare a vietii.

Urmatoarea oprire trebuie sa fie la Mocanita din Valea Vaserului, o alta minune incremenita in timp.

Incercati sa ajungeti si la Manastirea Barsana sau la Biserica de lemn din Ieud, cea mai veche biserica din Maramures - locuri care mustesc de frumos si spiritualitate.

Treceti pe la un muzeu al satului. Veti regasi spiritul Maramuresului in proportie concentrata.

Si puteti sa va opriti mai multe zile in Statiunea Borsa, o zona montana superba, un rai al schiorilor, un loc de distractie si relaxare.

Autor: Larisa Bracea

Pentru a citi un alt articol despre mocanita de pe Valea Vaserului, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ce nu trebuie sa ratezi in Maramures