Romania, in topul tarilor cu cele mai bune perspective pentru turism

Email Imprimare PDF

 

Romania, in topul tarilor cu cele mai bune perspective pentru turism

Romania este pe locul 7 in topul destinatiilor globale cu cele mai rapide cresteri ale contributiei directe a turismului in PIB pe urmatorii 10 ani, iar in ceea ce priveste estimarile de evolutie ale calatoriilor de afaceri, ne clasam pe locul 2, potrivit unei cercetari a Consiliului Mondial al Turismului (World Travel&Tourism Council).

Astfel, in Romania se preconizeaza o crestere anuala a ponderii directe a turismului in PIB de 7,7% in urmatorii 10 ani, ceea ce ne pozitioneaza pe locul 7 in top 10 destinatii.

Pe primul loc este Muntenegru, cu o crestere medie anualizata estimata pe urmatorii 10 ani, la 10,9%, iar urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Namibia si Azerbaijan, cu 10,3, respectiv 9,5%. China si Thailanda completeaza top 5, iar pe locul 6 este India. Dupa Romania, in top 10 se claseaza Libia, Fiji si Insulele Capului Verde.

Romania nu este prezenta si in top 10 cele mai rapide cresteri ale ponderii turismului in PIB in 2011 si nici in top 10 cele mai mari cresteri pe 10 ani a ponderii totale din PIB a turismului.

Din tarile cu cele mai mari cresteri pe 10 ani, doar Muntenegru (5), Insulele Capului Verde (3), Namibia(6) si China (8) sunt prezente si in topul cresterii pe 2011. Pe prima pozitie a cresterii contributiei turismului in PIB anul acesta este Anguilla, iar pe 2, Madagascar. In ceea ce priveste topul tarilor cu cea mai mare pondere a turismului in PIB anul acesta, pe primul loc este Macao, cu 38,8% din produsul intern brut.

Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Maldive si Aruba. Ca valori absolute, tarile care castiga cei mai multi bani din turism sunt SUA (404 mld. dolari), China(166,7 mld. dolari) si Japonia (120,1 mld. dolari). Top 5 este completat de Franta si Spania, iar Brazilia, Mexic, Italia, Marea Britanie si Germania sunt urmatoarele pe lista destinatiilor care castiga cei mai multi bani din turism.

Pentru a citi despre cele mai cautate destinatii din tara noastra, de catre turistii straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romania, in topul tarilor cu cele mai bune perspective pentru turism