Au dotari de lux si sisteme high-tech. Cat platesti pentru cele mai mici camere de hotel din lume

Email Imprimare PDF

Au dotari de lux si sisteme high-tech. Cat platesti pentru cele mai mici camere de hotel din lume

Ai nevoie de spatiu atunci cand calatoresti? Daca da, s-ar putea sa te gandesti de doua ori inainte sa te cazezi intr-o camera ce masoara doar cateva zeci de metri patrati. Cu toate astea, cea mai mica incapere hoteliera de pe mapamond masoara doar 1,6 metri patrati, dar caracteristicile ce tin de conditii si detaliile de design sunt clasificate deseori la trei sau patru stele

Sunt incaperi hoteliere mici, eficiente si din punct de vedere al sustenabilitatii, au o logica”, sustine Reneta McCarthy, lectorul Facultatii de Administrare Hoteliera din cadrul Cornell School, citata de Forbes.


Fie ca sunt trendy, high-tech sau fashion, „micro-incaperile” au un scop bine definit: acela de a le oferi turistilor posibilitatea inoptarii intr-o anumita destinatie, confortul pe care acestia nu-l gasesc intr-un campus, de pilda, si mai ales, un pret accesibil. Preturile variaza de la 30 de dolari pana la 200, insa sunt si exceptii de unitati hoteliere in care clientii platesc atat cat ii lasa inima. Da, ai citit bine.


Cele mai mici incaperi hoteliere se gasesc in hotelurile-capsula din Japonia. Masoara in jur de 1,6 metri patrati si in cele mai multe dintre ele singura piesa de mobilier de dimensiuni mari este patul (adesea si acesta pliabil). Nu lipsesc insa televizoarele, conexiunea wireless si ofera ocazia de a te refugia de clasicele si elaboroasele camere business, atat de plictisitoare uneori pentru oamenii de afaceri care obisnuiesc sa calatoreasca des in hoteluri pretentioase.


Ce-i drept, doar putine dintre micile camere detin si propria baie, insa tocmai exprienta unei bai comune face diferenta din punct de vedere financiar.


Sa vedem, asadar, cum arata si cat platesc turistii pentru cele mai mici camere de hotel din lume. Topul prezentat a fost realizat de revista americana Forbes.


1. Hotelul Capsula, prezent in Tokyo si-n multe alte orase din Japonia si din lume

Dupa cum ii spune si numele, daca alegi sa te cazezi intr-unul din aceste hoteluri, vei dormi intr-o capsula. Putin spatioasa, astfel de camere sunt destul de populare printre oamenii de afaceri niponi sau petrecaretii care se simt prea obositi pentru a ajunge acasa.


Pentru o camera de 1,6 metri patrati din hotelul-capsula, dotata cu pat, un televizor atasat de perete, conexiune wireless si lumina semi-obscura, platesti intre 25 si 62 de dolari pe noapte, in functie de detaliile „camerei”.

Pentru a citi despre un alt hotel inedit, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Au dotari de lux si sisteme high-tech. Cat platesti pentru cele mai mici camere de hotel din lume