Ultima fita in materie de turism: nopti la castel. Cat costa sa traiesti vremuri demult apuse in castelele din Romania

Email Imprimare PDF

 

Ultima fita in materie de turism: nopti la castel. Cat costa sa traiesti vremuri demult apuse in castelele din Romania

Dormitoare spatioase, mobila veche, opere de arta si decor medieval – astfel pot fi descrise castelele din Romania, conservate pentru a reda cat mai bine atmosfera din epoca regilor. Daca esti fascinat de istorie si de traditii, daca te-ai saturat de camerele opulente ale hotelurilor de lux si vrei sa traiesti ca intr-o poveste cu printi si printese, iti recomandam o experienta inedita: o escapada in „evul mediu”. Tarifele pornesc de la 45 euro si ajung pana la 150 euro de persoana, in functie de ce castel alegi.

Banffy (judetul Cluj), Huniade (Timisoara), Kemeny (judetul Alba), Bran (Brasov), Brancoveanu (Brasov), Rasnov (Brasov), Corvinilor (Hunedoara), BrukenthalSturdza (Iasi) si Peles (Sinaia) sunt doar cateva din cele aproape 60 de castele care se gasesc in tara noastra. Daca pe unele dintre acestea le poti vizita, doar cateva iti ofera insa posibilitatea de a te si gazdui.

Daca vrei sa evadezi din oras pentru cateva zile si sa traiesti o poveste de basm, asemenea celor pe care le citeai in copilarie, iti sugeram sa-ti indrepti atentia spre castelele din Romania.

Poate prea putin promovat pana acum, acest segment de turism iti ofera o multime de facilitati: pe langa redarea unor vremuri demult apuse, esti informat cu privire la istoria si legendele acestor proprietati care au apartinut conducatorilor si familiei regale, dar si delicii gastronomice, precum si activitati de recreere, in concordanta cu timpurile din care dateaza castelele.

O poveste despre un castel trecut prin foc si sabie, care a devenit imaginea uneia dintre cele mai importante firme producatoare de vinuri din Romania este cea referitoare la Castelul Jidvei, astazi, imaginea produselor SC Jidvei SRL.

Asezat pe o frumoasa terasa a unui deal bland din Cetatea de Balta, in prezent, aici se organizeaza degustari de vinuri, diverse baluri, cu ocazii speciale si Festivalul "Strugurele de Aur", care da semnalul ca este vremea culesului.

Cladirea medievala a fost construita imediat dupa distrugerea vechii cetati din Cetatea de Balta. De altfel, in partea de nord a castelului exista si un monument pe care este inscriptionat: "In anul 1773 a poruncit sa se renoveze si sa se impodobeasca acest castel beneficiu al sau preaslavitul Nicolaus Bethlen, ilustrul conte, camerar regional al statului si guvernului care mai tine functia de consilier si tezaurar regal peste marele principat al Transilvaniei".

Atestata documentar din 1202 cu numele de villa Cuculensis Castri, localitatea Cetatea de Balta a fost resedinta a comitatului Tarnavei pana in anul 1866, cand administratia a fost mutata la Tarnaveni.

Pentru a citi despre toate castelele din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ultima fita in materie de turism: nopti la castel. Cat costa sa traiesti vremuri demult apuse in castelele din Romania