Mini submarine vor duce turiştii pe fundul oceanelor FOTO şi VIDEO

Email Imprimare PDF

 

Mini submarine vor duce turiştii pe fundul oceanelor FOTO şi VIDEO

După ce a promis că va trimite oamenii în spaţiu, Richard Branson, proprietarul Virgin, îşi îndreaptă acum atenţia asupra lumii subacvatice.

Branson, împreună cu regizorul James Cameron, investesc într-un nou aparat care va duce turişti pe fundul oceanelor.

Un astfel de mini submarin a fost deja creat de compania Triton, iar preşedintele ei. Patrick Lahey, spune că el va face o mulţime de descoperiri şi va aduce fotografii interesante, precum cele ale epavei Titanicului.

"Sunt multe minuni acolo jos. Ai putea vizita izvoarele termale din Atlantic, pe unde ies gaze din adâncul Pământului sau poţi merge la epava Titanicului sau navei Bismark. Vei putea ajunge oriunde în ocean şi să priveşte minunatele creaturi marin", spune Lahey.

In luna aprilie, Branson a lansat conceptul submarinului de o singură persoană Virgin Oceanic, cu intenţia de a se scufunda la 11.000 de metri. Aparatul are 2,43m lungime, este făcut din fibră de carbon şi titaniu şi poate sta scufundat timp de 24 de ore.

"Omul a ajuns în spaţiu de mult, iar acum ne apropiem şi de primele zboruri comerciale în cosmos. Ultima mare încercare pentru oameni este să ajungă şi să exploreze adâncimile oceanelor de pe planeta noastră. Sunt zone imense din ocean care nu au fost încă explorate. Mai mulţi oameni au fost pe Lună, decât cei care au coborât sub 6.000m în adâncurile apelor", a spus Branson.

Mai multe companii lucrează la propriile submarine, cu scopul de a explora zone unde nu s-a putut ajunge până acum, inclusiv celebrul Challenger Deep sau Groapa Marianelor, cel mai adânc punct de pe Terra, având 11.034 m adâncime, unde presiunea apei este de o mie de ori mai mare ca la suprafaţă. Companiile spun că pot realiza submarine capabile să reziste la asemenea presiune.

"Vom folosi o sferă dintr-o sticlă specială, groasă de peste 10cm, pentru partea principala a submarinului nostru. Turistii vor putea vedea, astfel, în toate părţile", a spus preşedintele Triton.

Regizorul Cameron a investit deja 8 milioane de dolari în explorarea mărilor şi şi-a dezvăluit intenţia de a atinge fundul gropii Kermadec-Tonga, aflată în nordul Noii Zeelande, chiar vara viitoare.

Preşedintele Google, Eric Schmidt, are propria echipă care lucrează la un aparat care va trimite trei oameni la 11.000m adâncime şi care va putea fi cumpărat cu 40 de milioane de dolari.

Pentru a citi si despre petrecerea unei vacante subacvatice, intr-un hotel de pe fundul oceanului, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Mini submarine vor duce turiştii pe fundul oceanelor FOTO şi VIDEO