Romanii aleg sa mearga in concediu prin vecini

Email Imprimare PDF

 

Romanii aleg sa mearga in concediu prin vecini

Sapte statiuni de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre genereaza venituri anuale de 700 de milioane de euro. Romanii contribuie cu un sfert, iar ponderea este in crestere.
In total, peste 1,4 milioane de romani au trecut, in 2010, prin Bulgaria. Dintre acestia, 583.000 si-au facut vacanta in tara vecina. Cei mai multi, aproape 375.000, au venit in sezonul estival. Alti aproape 527.000 de romani au fost, anul trecut, in tranzit spre alte destinatii turistice, printre care Grecia si Turcia, relateaza Forbes

In sezonul estival, aproape 345.000 de romani au tranzitat Bulgaria. Adica au platit 1,7 milioane de euro pentru roviniete – poate chiar mai mult daca au patit ca mine –, bani care intra in buzunarul statului bulgar. Cu toate acestea, suma este infima daca o raportam la veniturile realizate doar din innoptari de hotelierii care activeaza in Bulgaria, in valoare de peste 342 de milioane de euro in 2010.

Pentru a citi si despre statiunile de pe litoralul romanesc de la Marea Neagra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romanii aleg sa mearga in concediu prin vecini