Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul!

Email Imprimare PDF

 

Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul!

Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare, din judetul Maramures, este primul planetariu public deschis in Romania, in anul 1969. Din anul 2006, planetariul este un departament de specialitate in cadrul Muzeului de Mineralogie din Baia Mare.  

Planetariul este situat pe Strada George Cosbuc, nr.16, in Baia Mare, in proximitatea raului Sasar, aproape de centrul istoric al municipiului Baia Mare. A trecut printr-un proces de renovare incepand cu anul 2007 si este organizat pe o suprafata de peste 500 mp. 

Simularea cerului, cu mii de stele

Obiectivul are ca spatii utile domul planetariului cu proiectorul (cupola cu diametrul de 8 m si o capacitate de 100 de locuri), observatorul astronomic cu un hol circular in jurul salii observatorului, Holul Observator si Holul Planetariu, sala de conferinte si spectacole (capacitate 100 locuri). 

Una dintre cele mai fascinante atractii ale Planetariului este faptul ca are posibilitatea simularii unui cer stralucitor cu peste 5.000 de stele, proiectate in interiorul cupolei printr-un sistem optico-mecanic constituit din 31 de elemente, fiecare proiectand cate o parte a cerului. 

Distribuirea stelelor pe cerul artificial precum si stralucirea lor individuala permite o impresie vizuala a unui cer instelat, altfel vizibil cu ochiul liber numai in conditii ideale. 

Tariful de intrare la Planetariu este de 5 lei de persoana, cu reduceri pentru grupuri organizate de peste 10 persoane - 3 lei pentru adulti, 2 lei pentru studenti.

Pentru a cauta cazare in Baia Mare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cer artificial cu peste 5.000 de stele, la Planetariul Baia Mare. Vezi programul!