Romanii se pregatesc online de vacanta: Afla cati ajung sa si plece in concediu

Email Imprimare PDF

 

Romanii se pregatesc online de vacanta: Afla cati ajung sa si plece in concediu

Apetitul romanilor pentru comert online incepe sa fie din ce in ce mai crescut si mai variat. Internautii din tara noastra aleg sa-si achizitioneze tot mai multe produse sau servicii pe aceasta cale, care se dovedeste a fi mult mai comoda si nu intotdeauna mai costisitoare. Se intelege, astfel, de ce incep sa creasca si vanzarile la articolele de sezon .

In ultimele doua luni ale acestui an, peste trei milioane de romani si-au cautat accesorii de vacanta pe Internet. Vanzarile s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform unor statistici oferite de un portal de comert online. Aceleasi statistici arata ca tendinta va continua si in urmatoarele luni.

O pereche de ochelari de soare la 3 minute

La inceputul verii 2011, cautarile online pentru ochelari de soare, costume de baie, gratare, corturi si hamace precum si pentru alte articole de vacanta au crescut de cel putin cinci ori, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Practic, la fiecare 3 minute, un roman cumpara o pereche de ochelari de soare de pe portalul de comert mentionat mai sus.

Specialistii vad in aceasta tendinta o confirmare a maturizarii pietei e-commerce in Romania.  Aceleasi statistici arata dublarea interesului pentru produsele cu specific estival, fata de iunie 2010, manifestat prin numarul de cautari si tranzactii.

Cati pleaca in vacanta

Chiar daca numarul celor care cumpara de pe Internet produse destinate vacantei a crescut, nu toti utilizatorii de Internet din tara ajung sa si plece efectiv in concediu. Conform unui studiu online, doar 58,3% dintre acestia si-au propus sa plece in vacanta in aceasta vara.

Cei care isi vor petrece concediul in Romania (53,6%) au ca principala destinatie litoralul (58,80%), Muntii Carpati (21%) si statiunile balneo-climaterice (11,6%). Delta Dunarii se afla printre ultimele locuri ca preferinte, cu 6,8%.

Pentru a citi despre statiunile de pe litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romanii se pregatesc online de vacanta: Afla cati ajung sa si plece in concediu