Turismul de business a revenit la cresterea de doua cifre in mai

Email Imprimare PDF

 

Turismul de business a revenit la cresterea de doua cifre in mai

Turismul de afaceri si-a reluat trendul ascendent, la nivel global, in luna mai, dupa ce in aprilie cresterile au disparut  sub impactul calamitatilor naturale si protestelor violente din unele zone, arata un studiu al Pegasus Solutions, una dintre cele mai mari companii care ofera solutii tehnologice pentru industria turismului.
Astfel, potrivit studiului companiei, rezervarile hoteliere realizate de turisti de afaceri au crescut cu aproape 20% la nivel global in luna mai, in timp ce rezervarile in scopuri pur turistice au inregistrat o crestere de circa 9%.  

In Europa, rezervarile hoteliere in scopuri de afaceri au crescut cu 24% in mai anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce turismul de leisure a crescut cu circa 12% in mai 2011, fata de mai 2010. Veniturile nete din rezervarile realizate de turistii de afaceri au crescut in ultimele 12 luni cu peste 30% in Europa, in timp ce veniturile realizate de turisti leisure au crescut cu 12%. Cresterile sunt datorate atat cresterii numarului de rezervari, cat si a tarifelor. 

Cea mai mare crestere a numarului de rezervari din partea turistilor de afaceri a fost inregistrata in America de Sud. In aceasta regiune veniturilor generate de turismul de afaceri au fost in crestere cu aproape 40% in ultimele 12 luni. In America de Nord cresterea a fost de peste 17%. De asemenea, potrivit studiului perspective turistice pentru aceasta vara sunt pozitive, compania asteptandu-se sa se mentina cresterile de doua cifre fata de anul trecut pentru turismul de afaceri.

Astfel, estimarile arata ca ca si tarifele hotelurilor vor contina sa creasca intr-un ritm constanta. De asemenea, durata vacantelor, care in mai a fost ca medie circa 2 zile, va creste pe perioada verii.

Si oficialii Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) au spus ca  turismul de afaceri are un ritm de crestere mai sustinut decat cel aferent turismului de placere, un semn al revigorarii comertului si a redobandirii increderii in mediul de afaceri, au declarat reprezentantii Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA).]

De asemenea, bugetele pentru calatoriile de afaceri sunt in crestere in acest an. 41% din respondentii unui studiu efectuat de CFO Research si American Express se asteapta sa aiba bugete mai mari pentru acest tip de turism, fata de 26% din respondenti, in 2010.

Ponderea companiilor care isi cresc aceste bugete de calatorii de afaceri a "furat" din procentajul celor care aveau in plan sa isi mentina bugetele si nu din cel al firmelor care vor sa isi scada cheltuielile pentru calatorii. Pe plan global, numarul companiilor care vor sa isi mentina bugetele de calatorii a scazut la 23%, fata de 31% in 2010. Ponderea companiilor care au in plan scaderea bugetelor este de 36%.

Pentru a citi o alta stire legata de turismul de afaceri, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul de business a revenit la cresterea de doua cifre in mai