Primele trenuri verzi de mare viteză din Europa, alimentate de un revoluţionar tunel solar

Email Imprimare PDF

 

 Primele trenuri verzi de mare viteză din Europa, alimentate de un revoluţionar tunel solar

Trenurile internaţionale de mare viteză care leagă Paris de Amsterdam au pornit in această săptămână alimentate cu electricitate dintr-un inovator tunel solar. Energia verde provine de la cele 16.000 de panouri solare amplasate pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi (aproximativ opt terenuri de fotbal), deasupra tunelului de 3,5 kilometri de care traversează Antwerp, Belgia.

Panourile solare produc 3.300 megawati, ceea ce ar fi de ajuns să alimenteze cu energie 4.000 de trenuri pe an.

„Prin utilizarea energiei electrice generate, am elimina pierderile de energie şi costurile de transport“, a spus Steven De Tollenaere de la Enfinity, compania care se ocupa de proiect.

Motoarele „Trenului verde“, cum a fost numit, au fost conectate la sursa de energie solară montată de a lungul liniei. Energia produsă este suficientă pentru iluminat şi pentru semnalele trenului, a declarat Frederic Sacre, purtătorul de cuvânt al Infrabel, compania care administrează reţeaua feroviară.

Pentru a citi si despre noul program de vara, al trenurilor de la CFR, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Primele trenuri verzi de mare viteză din Europa, alimentate de un revoluţionar tunel solar