Olanda pune capăt turismului drogurilor

Email Imprimare PDF

 

Guvernul olandez a decis ca celebrele coffee shops, cafenelele în care se vinde şi consumă legal canabis, să fie interzise turiştilor străini. Autorităţile din Ţara Lalelelor au anunţat acest plan de reducere a „turismului drogurilor", ca parte a unei campanii naţionale împotriva consumului de stupefiante şi de luptă împotriva criminalităţii.

„Pentru a face faţă problemelor şi criminalităţii asociate acestor cafenele şi traficului de droguri, politica uşilor deschise a coffee shop-urilor va lua sfârşit", se arată într-o scrisoare a miniştrilor Sănătăţii şi Justiţiei adresată Parlamentului de la Amsterdam. Potrivit noilor legi, doar olandezii vor putea frecventa aceste localuri unde se vinde marijuana, însă ei trebuie să semneze o cerere de membru pentru cel puţin un an. Fiecare coffee shop va avea circa 1.500 de membri, potrivit unui oficial al Ministerului Justiţiei, citat de Reuters.

Risc de speculă

În Amsterdam, unde există 223 de coffee shop-uri, au început încă de anul trecut să se închidă unele dintre localurile aflate în aşa-numitul „Red Light District" (Cartierul felinarelor roşii) pentru a reduce activitatea infracţională din zonă. Olanda permite deţinerea a până la 5 grame de canabis, însă producţia de cantităţi mari şi transportul acestor stupefiante sunt considerate infracţiuni.

Această măsură ar putea duce la scăderea drastică a numărului de turişti, mai ales în Amsterdam, unde în fiecare weekend mii de europeni, mai ales tineri, vin să guste din plăcerile care le sunt interzise în ţara lor. Parlamentarii din opoziţie spun că această măsură ar putea priva ţara de milioane de euro. În plus, ei se tem că olandezii, cărora li se permite în continuare să deţină 5 grame de marijuana, ar putea să facă speculă şi să o vândă la suprapreţ turiştilor. Coaliţia la putere se apără şi spune că vrea să atragă alt tip de turişti şi nu din aceia care produc neplăceri.

Pentru a citi si despre alte destinatii din Europa, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Olanda pune capăt turismului drogurilor