Numărul vizitatorilor străini în România a scăzut în primul trimestru

Email Imprimare PDF

 

Numărul vizitatorilor străini în România a scăzut în primul trimestru

Numărul de turisti străini în România înregistraţi la punctele de frontieră a fost în primul trimestru din acest an de 1,38 milioane, în scădere cu 3,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, majoritatea provenind din ţări situate în Europa (95,4%), arată datele publicate miercuri de INS.

Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 59,8% din totalul sosirilor turistilor străini în România, cele mai multe fiind din Ungaria ( 37,6%), Bulgaria ( 21,0%),  Italia ( 8,5%), Germania ( 7,6%) şi Austria ( 3,9%).

În ceea ce priveşte plecările vizitatorilor români în străinătate înregistrate la punctele de frontieră, acestea au fost în trimestrul I din 2011 de 2,34 milioane, în scădere cu 3,8%, comparativ cu trimestrul I din 2010. Mijloacele de  transport  rutier au fost  cele   mai  utilizate  de  vizitatorii  români   pentru  plecările   în  străinătate,   reprezentând 71,7% din numărul total de plecări.

Datele transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie - martie 2011 au însumat 1,12 milioane, în creştere cu 13,2% faţă de cele din  trimestrul I din 2010. Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 78,1% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 21,9% din numărul total de sosiri. Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 77,1% din total.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în trimestrul I din 2011 au însumat 2,29 milioane, în creştere cu 12,0% faţă de cele din trimestrul I din 2010. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,9% din numărul  total de înnoptări, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 22,1%.
Pentru a citi despre hotelurile si destinatii recomandate de site-ul nostru, atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Numărul vizitatorilor străini în România a scăzut în primul trimestru