Evenimentele din Egipt, Tunisia si Japonia au prabusit vanzarile din turism

Email Imprimare PDF

 

Evenimentele din Egipt, Tunisia si Japonia au prabusit vanzarile din turism

Cutremurul din Japonia au prabusit rezervarile turistice, dupa ce cu o zi inainte de seism, acestea aveau cresteri. Reduceri semnificative au intervenit si in Egipt si Tunisia, in urma manifestatiilor de protest.

Evenimentele din Japonia si-au extins efectele si aspura rezervarilor din Hawai, care au scazut cu 23% dupa eveniment, in contextul in care la inceputul lunii martie erau in crestere de aproape 70%, potrivit unui studiu efectuat de Pegasus Solutions, una dintre cele mai mari companii care ofera solutii tehnologice pentru industria turismului.

In Orientul Mijlociu si Africa, rezervarile si-au diminuat cresterea ca urmare a manifestatiilor violente din Tunisia, Egipt si Libia de la inceput de an. Astfel, rezervarile din zona si-au diminuat cresterea de la un plus de 40% inainte de manifestatiile violente, la doar 16,4% in februarie. Rezervarile turistice facute in februarie pentru vacante in august au scazut cu 85%, iar tarifele s-au diminuat cu aproape 40% in aceste regiuni.

In Noua Zeelanda, destinatie care a fost de asemenea lovita de un cutremur de magnitudine mare la inceput de an, rezervarile turistice au scazut cu 80% pe 22 februarie, ziua cutremurului. Timpul de sedere a crescut tot cu 80% ca urmare a faptului ca turistii au ramas blocati in aceasta destinatie.

Orientul Mijlociu si Africa de Nord

- Egipt este destinatia cu cel mai mare nivel de turisti straini din aceste regiuni. Revolta din ianuarie 2011 a scazut cu 100 de puncte procentuale cresterea rezervarilor pentru aceasta destinatie. Ca medie, rezervarile au crescut cu 30% in 2010, iar in februarie au scazut cu aproape 86%. Chiar daca situatia din Egypt s-a calmat, rezervarile pentru perioada verii inca nu si-au revenit .

Pentru a citi si despre destinatii pentru vacanta de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Evenimentele din Egipt, Tunisia si Japonia au prabusit vanzarile din turism