Cât te costă o vacanţă de Paste în Maramureş?

Email Imprimare PDF

Cât te costă o vacanţă de Paste în Maramureş?

Maramuresul este faimos pentru frumusetea peisajelor, pentru bogatia etnofolclorica si pentru ospitalitatea locuitorilor sai, asa ca perioada Sarbatorilor Pascale poate fi numai buna pentru a vizita aceasta zona si a cunoaste traditiile si obiceiurile acestui tinut unic.

Zona este cunoscuta in special pentru Cimitirul Vesel din Sapanta, apoi pentru Manastirea Peri si Manastirea Barsana, asa ca foarte multe pensiuni s-au dezvoltat in zonele de pe langa aceste repere.

Maramuresul este o regiune in care traditiile pascale s-au pastrat cel mai bine, asa ca, daca vrei sa cunosti ce inseamna un Paste printre Maramureseni, atunci poti alege sa petreci sejururi de 4-5 zile printre ei. Preturile sunt pentru toata buzunarele si variaza in functie de ce ai inclus in pachet. Astfel, tarifele pot porni de la 80 de euro si pot ajunge chiar pana la 200 de euro, de persoana, pentru intreg pachetul.

De exemplu, un sejur de patru zile in Maramures, la Hotel Perla Sigheteana, de trei stele, costa 148 de euro. Pretul include, conform infoturism.ro, pensiune completa (mic dejun, pranz, cina) si mesele din ziua de Paste. In plus, veti avea parte de folclor traditional in duminica de Paste cu Maria si Petre Botis si Ansamblul Mugurelul. Intampinarea turistilor se va face cu un pahar de tuica din partea casei. De asemena in dimineata de Paste, veti avea si o surpriza venita din partea iepurasului: un cosulet cu bucate traditionale.

Pentru a cauta cazare in Sapanta, unde se afla Cimitirul Vesel, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult..

Sursa: www.money.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cât te costă o vacanţă de Paste în Maramureş?