Râmnicu Vâlcea: Oltenia de sub munte, promovată prin proiecte noi

Email Imprimare PDF

Râmnicu Vâlcea: Oltenia de sub munte, promovată prin proiecte noi

Mâncarea tradiţională şi obiectele de ceramică vor fi scoase în faţă pentru a atrage turiştii. În această perioadă se află în derulare la Horezu un proiect de promovare turistică a obiectivelor din zonă. Proiectul european are o valoare de 1.024.655 lei.

Zona Horezu va fi promovată intens în perioada următoare, pentru ca turismul să capete altă valoare în această parte a judeţului. Unul dintre proiectele ce se va derula până în 2013, vizează nu numai promovarea ceramicii ci şi a tradiţiilor şi obiceiurilor păstrate din străbuni. „Oraşul Horezu va beneficia de promovare turistică cu finanţare de la Uniunea Europeană, administraţia publică locală implementând proiectul «Promovarea produselor şi a evenimentelor turistice specifice din zona depresionară Horezu pentru dezvoltarea şi consolidarea turismului în nord-vestul judeţului Vâlcea». Valoarea acestui proiect e de 1.024.655 lei", a precizat Vasile Blidaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oraşului Horezu. Următoarea acţiune din cadrul proiectului se va desfăşura în aprilie, când meşteşugari din toată ţara îşi vor expune produsele pe paltoul de la intrare în Mânăstirea Hurezi. „E o acţiune nouă. Meşteşugarii îşi prezintă produsele pe platoul de la Mânăstirea Hurezi, de Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii", completează Vasile Blidaru.

Pentru a cauta cazare in Valcea, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Râmnicu Vâlcea: Oltenia de sub munte, promovată prin proiecte noi