Salina Cacica

Salina

 

Salina Cacica a fost deschisă în 1791 şi este un unicat prin faptul că galeriile sale sunt săpate manual, are 8200 de galerii armate cu lemn.

După coborârea câtorva trepte de lemn vizitatorul poate admira o impresionantă sculptură în sare "Iisus răstignit", capela romano-catolică Sf. Varvara aflată la 21 m adâncime, capela ortodoxă şi sala de dans denumită şi "Sala Ing. Agripa Popescu".

Capela ortodoxă aflată la adâncimea de 35 m, în această zonă, galeria săpată direct în sare este mult mai largă şi are pe pereţi basoreliefuri sculptate în stânca de sare, cu tematică religioasă, unele după modele similare de la Salina Wieliczka de lângă Cracovia. În partea dreaptă a capelei se află Icoana Sf. Daniil Sihastrul.

În salină se găseşte şi un lac sărat, este un lac artificial având o adâncime de 35 m, pe pereţii căruia se găsesc cristale de sare. Lacul este îngrădit cu balustradă şi iluminat.

"Sala Ing. Agripa Popescu" aflată la adâncimea de 37 m, are dimensiuni relativ mari: 24x12x12 m, iar la capete are 3 balcoane săpate în sare. Aici se organizau baluri, întâlniri festive, spectacole fiind şi primul loc de distracţie din zonă.

 

Galerie foto

Salina Cacica / 1Salina Cacica / 2Salina Cacica / 3Salina Cacica / 4Salina Cacica / 5Salina Cacica / 6Salina Cacica / 7Salina Cacica / 8

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Saline Salina Cacica