Salina Ocna Sibiului

Salina

 

Ocna Sibiului este o staţiune turistică situată la 15 km nord de Sibiu, pe valea râului Visa. Prima staţiune balneară a fost înfiinţată aici în anul 1845 şi, de atunci, Ocna Sibiului şi-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate în locul unor vechi mine de sare surpate. Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se află un complex de 15 lacuri sărate. Între 1906 şi 1909 s-au ridicat pavilionul central şi clădirea băilor existente şi astăzi. Ele cuprind săli pentru băi calde, pentru împachetări cu nămol, aerosoli, bazine. Pe lânga cele amintite, staţiunea mai cuprinde ştrandul cu lacurile Horia, Cloşca şi Crişan, formate prin inundarea a şase saline vechi.

Ocna Sibiului prezintă şi interes arheologic, aici fiind descoperite unelte din epoca bronzului (1900 - 800 a. C.), care sunt expuse la Muzeul Brukenthal din Sibiu.

Diferenţa de temperatură şi salinitate este folosită în scopuri terapeutice. O suprafaţă de 2.000 m a fost declarată rezervaţie naturală, ca urmare a valorii sale ştiinţifice.

 

Galerie foto

Salina Ocna Sibiului / 1Salina Ocna Sibiului / 2Salina Ocna Sibiului / 3Salina Ocna Sibiului / 4

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Saline Salina Ocna Sibiului