Parcul Naţional Ceahlău

Parcul

 

Parcul Național Ceahlău este situat în Masivul Ceahlău, care este cel mai impunător munte din Carpații Orientali. Parcul național are o suprafață de 7742,5 ha. Este cea mai tânără rezervație din țară, fiind inființată în 2004. Printre obiectivele parcului se numără intenția de desfășurare a activității turistice în concordanță cu obiectivul de conservare al patrimoniului și cu proiectele teritoriale de dezvoltare economică, susținerea activităților tradiționale, informarea publicului și comunităților locale despre avantajele economice, culturale și spirituale.

Parcul Naţional Ceahlău adăposteşte ecosisteme montane de o mare valoare, având o continuitate în toate subzonele, cuprinzând specii floristice şi faunistice de o mare varietate şi bogăţie. În Parcul Național Ceahlău s-au identificat 1097 de specii și 206 subspecii de plante aici regăsindu-se 65% din flora județului Neamț și 36% din speciile de plante existente pe teritoriul României.

Ca puncte de atracție se pot enumera: Toaca, Panaghia, Detunatele, Clăile lui Miron, Furculița, Piatra cu Apă, rezervația cu zada, mănăstirea de pe platou, rezervația științifică Ocolașul Mare, rezervația natural botanică Polița cu Crini, monumentele naturii: Cascada Duruitoare, care are o înălțime de peste 30 m și Avenul mare.

Traseele turistice sunt marcate, au grade diferite de dificultate și este recomandată documentarea temeinică înaintea pornirii la drum.

 

Galerie foto

Parcul Naţional Ceahlău / 1Parcul Naţional Ceahlău / 2Parcul Naţional Ceahlău / 3Parcul Naţional Ceahlău / 4Parcul Naţional Ceahlău / 5Parcul Naţional Ceahlău / 6Parcul Naţional Ceahlău / 7Parcul Naţional Ceahlău / 8Parcul Naţional Ceahlău / 9

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Rezervaţii Parcuri naţionale Parcul Naţional Ceahlău