Lacul Şăulia

Lacul

 

Localitatea Şăulia este situată în zona colinelor Comlodului, pe râul Bologa, la întretăierea drumurilor judeţene Târgu-Mureş-Band şi Luduş-Sărmaşu, la 32 km de oraşul Luduş şi la 36 km de municipiul Târgu-Mureş.

Prima atestare scrisă a localităţii datează din anul 1377 (poss.Sauly). În perimetrul comunei s-au descoperit urme ale unei civilizaţii demult apuse: fragmente ceramice, monede romane imperiale, un topor atribuit culturii Coţofeni etc.

La Marea Adunare de pe Câmpia Libertatii de la Blaj din mai 1848 au participat şi locuitori din comună, fiind conduşi de Alexandru Papiu Ilarian, feciorul preotului din Budiul de Câmpie.

Ocupaţia de bază a locuitorilor comunei este cultivarea cerealelor. Principalele obiective de interes turistic sunt situate pe marginea lacurilor artificiale, cu o suprafaţă totala de 160 ha. Lacurile populate cu peşte (crap, caras) sunt puncte de atracţie pentru pescarii amatori din tot judeţul. Posibilităţi de cazare şi masă oferă Fundaţia “Andrei Provita”, în motel şi căsuţe de lemn amplasate pe malul lacului.

- lacul este situat în localitatea Şăulia la 40 de km de Târgu Mureş

- peşti : crap şi caras

 

Galerie foto

Lacul Şăulia / 1Lacul Şăulia / 2Lacul Şăulia / 3

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Locuri de pescuit Lacul Şăulia