Lacul Iernut

Lacul

 

Lacul Iernut este situat în zona periurbană a oraşului Iernut, pe Drumul European E 60. La sediul fermei se ajunge pe str. Energeticenilor (drumul către Termocentrala Iernut şi apoi la dreapta către baltă), după aproximativ 1 km de mers pe jos de la intersecţia cu Drumul European E 60.

Adâncimea medie a lacului este de 2,5 m. Structura materialului piscicol : crap, cteno, novac, singer, caras, şalău, biban, somn, roşioară, oblete. Cantităţile existente: ~ 60 t. Începând cu 01.04.2007, în incinta fermei vor funcţiona 10 locuri de pescuit speciale, cu căsuţă, terasă şi ponton. De asemenea tot în 01.04.2007, în incinta fermei v-a funcţiona un magazin alimentar cu program zilnic.

Pescuitul se face de pe mal folosindu-se momeli naturale şi artificiale. Se pot folosi cel mult 3 beţe, cu cel mult 2 cârlige pe băţ.
În timpul unei zile de pescuit recreativ/sportiv se pot pescui cel mult 5 kg. de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 Kg. Peste această cantitate peştele prins se eliberează imediat.

Dimensiunile minime ale peştilor care pot fi pescuiţi sunt următoarele: crap 35 cm , caras 15 cm, biban 12 cm, oblete 12 cm, roşioara 15 cm, somn 50 cm, şalău 40 cm. Pescarul este obligat să respecte timpul de pescuit pentru care a achitat taxa. Este interzisă folosirea ancorelor şi uneltelor de pescuit care duc la rănirea materialului piscicol. Este interzisă folosirea materialelor explosive şi a curentului electric pentru pescuit.

Pescuitul recreativ/sportiv de noapte este permis numai în locurile stabilite de administratorul amenajării piscicole. În timpul pescuitului recreativ/sportiv de noapte pescarii sportivi vor folosi o sursă de lumină care să semnalizeze prezenţa acestora la locul de pescuit. Pescarul este obligat să prezinte permisul de pescuit ( abonament, chitanţă fiscala) şi cartea de identitate administratorilor şi personalului de pază ai amenajării piscicole, reprezentanţilor Inspecţiei Piscicole şi reprezentanţilor unităţilor de poliţie şi de jandarmerie.

 
 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Locuri de pescuit Lacul Iernut