Băltenii de Sus

Băltenii

 

Localitatea Băltenii de Sus este situată în județul Tulcea, pe partea dreaptă a brațului Sf. Gheorghe.
Principalele obiective turistice ale zonei sunt:
- ruinele Cetății Saslovia, având statutul de rezervație arheologică. Cetatea datează din epoca romano-bizantină, fiind o  așezare civilă și militară, distrusă în secolul al IV-lea de către goți însă a fost refăcută de bizantini. Cetatea a continuat să existe până în secolul al IX-lea.
- vestigiile cetății getice Piatra lui Sava, rezervația Dealurile Beștepe caracterizată de sol calcaros și silicos și existența unui număr semnificativ de specii pe cale de dispariție.
- Lacul Dranov cu o suprafață de 2170 ha.
- cele trei lacuri Sărături, lacuri sărate în care există depozite de nămoluri negre sapropelice cu calități terapeutice. Lacul Sărătura III este declarat rezervație naturală.
- Refugiul Uzlina, declarată rezervație naturală zoologică.
- ruinele fortificației romane, declarată rezervație arheologică. Fortificație romană în care s-au găsit monede din timpul lui Constantin cel Mare.
Turiștilor li se oferă: excursii pe ape, urmărirea păsărilor în spațiul de cuibărit, drumeții în pădurile cu aspect subtropical, plimbări cu barca, seri petrecute la foc de tabără, partide de pescuit, vânătoare, sporturi de sezon.

 

Galerie foto

Băltenii de Sus / 1Băltenii de Sus / 2Băltenii de Sus / 3Băltenii de Sus / 4Băltenii de Sus / 5Băltenii de Sus / 6

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Delta Dunării Băltenii de Sus