Unde poţi să calci pe urmele schiorilor olimpici

Email Imprimare PDF

 

Unde poţi să calci pe urmele schiorilor olimpici   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/unde-poti-sa-calci-pe-urmele-schiorilor-olimpici_896051.html#ixzz1ghjpO0ZI

Chiar dacă nu sunteţi campioni olimpici la schi sau poate că nici măcar nu aţi participat pana acum la vreo competiţie, asta nu înseamnă că nu puteţi să vă impliniţi visul de a schia pe una dintre partiile pe care s-au născut adevaraţi campioni. Este o promisiune pentru trasee cu zăpadă excelentă, infrastructură şi locaţii care au ceva de spus. Şi, cine stie, poate se trezeşte campionul din dumneavoastră!

Franţa a găzduit de trei ori Jocurile Olimpice de Iarnă, la Chamonix, Grenoble şi Albertville. Chamonix este raiul sporturilor de iarnă, gheţarul permiţând practicarea lor chiar şi în timpul verii. Staţiunea oferă 108 pârtii pentru toate nivelurile, ce urcă până la altitudinea de 3300 de metri, dar şi posibilitatea de a practica mountain bike, paragliding, escaladă pe gheţar sau incursiuni cu sanii trase de câini. În plus, Chamonix este una dintre cele mai vechi destinaţii de iarnă din Europa, cu restaurante Michelin, hoteluri de lux ce păstrează patina secolelor trecute şi doar aici aveţi ocazia de a sta faţă în faţă cu Mont Blanc (daca urcaţi cu telecabina pana la Aquille du Midi, la altitudinea de 3800 metri).

La numai 30 de kilometri de Grenoble (supranumit Capitala Alpilor) se află localitatea Chamrousse, cu un domeniu schiabil format din 98 de kilometri de pârtii, 24 de schi lifturi şi trei zone distincte dedicate Free Style. În apropiere de Albertville, pe pârtiile de la Courchevel, Meribel sau Val d’Isere au fost confirmate vedetele sportive din 1992. Astăzi, Les 3 Vallees  reprezintă superlativul în materie de schi. Cel mai mare domeniu schiabil din lume, format din staţiunile Courchevel, Meribel, Tania, Brides-les Bains, Les Menuires- Saint Martin, Val Thorens şi Orelle. Interesant este că toate sunt legate între ele printr-un sistem de telecabine, gondole şi telescaune. Nu mai puţin de 600 de kilometeri de pârtii şi 180 de instalaţii de transport pe cablu.

Norvegia a găzduit şi ea de două ori Jocurile Olimpice de Iarnă, la Oslo şi Lillehammer. Acesta din urma este de fapt o întreaga regiune, fiind formată din cinci statiuni – Hafjell, Skeikampen, Kvitfjell, Gala şi Sjusjoen- fiecare având specificul ei. Important este că aveţi nevoie de un singur skipass pentru a vă bucura de un adevarat centru olimpic.

Pentru a citi si despre domeniile schiabile din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Acasă