Colibiţa – oaza de linişte îndelung cautată

Email Imprimare PDF

Colibiţa – oaza de linişte îndelung cautată

Situată pe Valea Bistriţei (între Munţii Bârgău şi Munţii Călimani), Colibiţa reprezintă una dintre staţiunile turistice din România care ajunge, cu siguranţă, la inima tuturor celor care o vizitează.

Staţiunea Colibiţa este renumită pentru frumuseţea satului, a zonei din care face parte, a posibilităţilor de recreere pe care aceasta le oferă turiştilor, dar şi a proprietăţilor sale binefăcătoare pentru sănătate.

Principalul factor care atrage atenţia asupra acestei staţiuni şi care reprezintă, astfel, un obiectiv turistic al zonei, este lacul de acumulare. Acesta ete amplasat la aproximativ 7 km de Bistriţa Bârgăului (50 km de municipiul Bistriţa), la poalele Munţilor Călimani, la o altitudine de 900 m, având o suprafaţă de 270 ha şi o lungime de 13 km. Ocolul lacului cu maşina (care poate fi facut în aproximativ 2 ore) reprezintă un mod excelent de a admira frumuseţile naturii ce te înconjoară şi de a zări cei doi munţi ce străjuiesc lacul: Strunioru şi Bistricioru. Drumul îngust este mărginit, într-o parte, de stâncile golaşe şi extrem de abrupte, în timp ce, pe partea cealaltă, privirea călătorului este desfăţată de lacul de acumulare ale cărui ape oglindesc lumina unui soare blând.

Atât în lunile calde de vară, cât şi în cele friguroase de iarnă, Colibiţa devine un loc ideal de relaxare şi de petrecere a timpului liber. Cu toate că nu este valorificată la adevăratul său potenţial, staţiunea reuşeşte să atragă, prin farmecul său aparte, tot mai mulţi turişti români, dar şi stăini, dornici să ia o gură de aer proaspăt, oferindu-le posibilităţi de destindere variate. Se pot efectua, astfel, mici excursii şi drumeţii la Tăul Zânelor (situat la aproximativ 6-8 km), izvorul de apă minerală Borcut, Castelul Dracula (lângă Pasul Tihuţa – 1100 m altitudine) etc. Iubitorii muntelui, dar şi ai sportului, pot alege să desfăşoare activităţi precum ciclismul montan şi alpinismul sau, pur şi simplu, pot urma nişte tresee montane (treseu marcat de 3,5 ore până în Vârful Bistricioru). Nici cei care adoră pescuitul nu sunt lăsaţi la o parte: ei pot prinde peşte precum păstrăv, clean sau caras direct din lacul Colibiţa.

Pe lângă faptul că reprezintă o veritabilă staţiune turistică, Colibiţa se încadrează şi în rândul staţiunilor climaterice, fiind renumită pentru concentraţia mare de ozon şi ioni de iod recomandată pentru tratamentul afecţiunilor pulmonare şi cardiace.

Deşi reprezintă poate doar un punct pe harta României, Colibiţa va ocupa, cu siguranţă, o mare parte din spaţiul destinat amintirilor frumoase din inima fiecărui călător care i-a călcat pragul.

Sugestii de cazare: Casa de oaspeti Lumina Lacului, Vila Diana& Vila Ana, Cabana Sebastian, Pensiunea Arinins, Casa de vacanta Colibita, Pensiunea Gura Izvoarelor, Vila Butnariu.

Autor: Daniela Danciu

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Colibiţa – oaza de linişte îndelung cautată