Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice

Email Imprimare PDF

 

scufundare acvatica

 

Reprezentand o inedita modalitate de relaxare si agrement, dar si de a explora fauna si flora acvatica, scuba diving-ul se bucura de o popularitate crescanda. Mai mult decat un mod de petrecere a timpului liber, acest sport a fost inventat la inceputul secolului XX de catre Alexander Lodygin, iar primele echipamente le sunt atribuite lui Emile Gagnan si Jacques Yves Cousteau. Astazi, ele sunt formate din: costum de scufundare din neopren, vesta de salvare, centura de lestare pentru micsorarea flotabilitatii unui scafandru, vizor si masca de scufundare, aparat de respirat, detentor sau regulator de presiune, labe de inot, accesorii ca busola subacvatica, ceas etans, pumnal de scufundare.

Pe langa toate acestea, pentru practicarea scuba diving-ului organismul trebuie sa fie intr-o perfecta stare de sanatate, anumite tipuri necesitand atat calitatea de scafandru excelent, cat si alte calitati, cum ar fi, de exemplu, cea de speolog, in cazul scufundarii in pesteri.
Romania ofera o gama diversificata de locatii in care se poate face scufundare acvatica, precum: Marea Neagra, unde pot fi explorate epave si nu numai, diverse lacuri din tara, cum ar fi lacul Belis , sau lacul vulcanic Sfanta Ana, pesteri (Pestera Izverna, spre exemplu, este una dintre cele mai renumite pesteri din Europa pentru practicarea speologiei subacvatice) si chiar locuri unde se poate face scufundare sub gheata.

Daca doriti sa practicati sporturi extreme, besthotels.ro va ofera informatii utile despre posibilitatile de cazare in Belis

Citeste mai mult...

Sursa :www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Sporturi extreme in Romania. Scuba Diving – explorarea lumii subacvatice