De ce să vizităm județul Caraș-Severin?

Email Imprimare PDF

 

De ce să vizităm județul Caraș-Severin?

Toată lumea vorbește despre obiectivele turistice cunoscute din țara noastră, dar mereu auzim tot de aceleași. Așa că dacă v-ați săturat de Palatul Peleș, Castelul Bran, mănăstirile din Bucovina, vă recomand să vă îndreptați atenția și pașii spre județul Caraș-Severin. De ce? Pentru că aveți atât de multe locuri ce merită și trebuie vizitate.

Știați că județul Caraș-Severin este al treilea ca mărime din România?

Vorbeam mai sus de obiectivele turistice pe care le putem vizita, acum haideți să vă spun pe scurt despre ele:

Băile Herculane – una dintre cele mai vechi stațiuni din lume, atestată documentar din anul 153 î.e.n , este situată într-o zonă pitorească, Valea Cernei.

Semenic se află la 10 km de Văliug, stațiune turistică cu pârtii de schi pentru începători.

Trei Ape – stațiune climaterică permanentă, locul potrivit pentru relaxare. Posibilitățile de relaxare sunt variate de la sporturi nautice, până la înot și schi nautic, drumeții prin satele turistice Brebu Nou și Garana, Muntele Semenic, Anina.

Dacă decideți să vizitați județul Caraș-Severin, vă asigur că nu vă veți plictisi. O plimbare prin cele două Parcuri Naționale Semenic – Cheile Carașului și Cheile Nerei Beușnița datorită peisajului de vis, vă va ajuta să uitați de probleme.

Nu ezitați să vizitați Cetatea Caransebeș – atestată documentar din anul 1289. Lacul Poiana Mărului se află la 15 km de orașul Oțelu Roșu – locația potrivită pentru plajă, sporturi acvative, plimbări cu barca, dar și pescuit. Lacul Breazovaeste primul lac de acumulare din SE Europei, și a fost construit între anii 1907-1909 și se află situat la 3 km de localitatea Văliug. Lacul Văliug este un lac de acumulare, folosit pentru producerea de energie electrică și pentru alimentare cu apă.

Pentru a citi si despre alte lacuri din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice De ce să vizităm județul Caraș-Severin?