Podgoriile de la Valea Calugareasca

Email Imprimare PDF

 

Podgoriile de la Valea Calugareasca

Celebra pentru podgoriile sale de vii, Valea Calugareasca este o zona plina de privelisti inedite, de neuitat.

Valea Calugareasca este una dintre cele mai mari unitati teritorial administrative rurale ale Judetului Prahova, cu 15 sate componente si o populatie de peste 10.700 de locuitori, situata la interferenta zonei de campie cu zona de deal, in centrul jumatatii de sud a teritoriului judetului. Este recunoscuta pentru podgoriile sale de vii, de altfel facand parte dintre localitatile pe unde trece Drumul Vinului.

Inainte de 1989, Valea Calugareasca era renumita nu numai prin soiurile de vinuri care se produceau, prin activitatea de cercetare a Institutului de Vinificatie, ci si prin Combinatul Chimic din aceasta localitate.

Prima atestare documentara a Vaii Calugaresti este din anul 1429 mentionata intr-un hrisov semnat de voievodul Dan al II-lea care scrie despre existenta unui sat numit Izvoreani, asezat pe dealurile Cernatestilor. La jumatatea secolului XVII, apar asezari ale unor calugari veniti de la Constantinopol cu scopul formarii unui centru religios in Dealul Mare. Datorita acestei asezari s-a atribuit numele localitatii.
Pentru a cauta cazare in judetul Prahova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Podgoriile de la Valea Calugareasca