Locuri de vizitat în România: Peştera Dâmbovicioara

Email Imprimare PDF

 

Locuri de vizitat în România: Peştera Dâmbovicioara

E vară, e cald şi unde ai putea să te răcoreşti mai bine decât într-o peşteră. REALITATEA.NET îţi prezintă locuri de vizitat în România, iar pentru astăzi am ales Peştera Dâmbovicioara.

Peştera Dâmbovicioara este situată în partea de sud a Masivului Piatra Craiului, în judeţul Argeş. Accesul în zonă se face uşor prin satul Dâmbovicioara, situat la mai puţin de 20 de km de Bran.

Drumul spre peşteră este fascinant căci treci printr-un mic defileu. Pe alocuri sunt şi zone de popas, înconjurate de stânci. Peştera nu este foarte mare, dar este des vizitată de turiştii care vin spre şi dinspre Bran.

Peştera Dâmbovicioara este cam săracă în formaţiuni calcaroase şi este formată dintr-o singură galerie de peste 500 m. Preţul de acces în peşteră este acceptabil, numai că separat trebuie să plăteşti şi ghidul care te însoţeşte. De asemenea, chiar dacă nu doreşti să vizitezi peştera, la intrare în defileu trebuie să plăteşti taxa de intrare.

Dacă ţi se face foame şi nu ai venit pregătit cu pachet de acasă, sunt câteva magazine de la care poţi cumpăra ceva de mâncare şi de băut. De asemenea, în zonă vin şi localnici care vând caş şi urdă.

Drumul continuă şi după Peştera Dambovicioara, dar este neasfaltat. Găsiţi acolo destule locuri frumoase unde vă puteţi odihni pe malul apei.

Pentru a cauta cazare in judetul Arges, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Locuri de vizitat în România: Peştera Dâmbovicioara