Minunății din Valea Cernei: Cascada Vânturătoarea

Email Imprimare PDF

 

Minunății din Valea Cernei: Cascada Vânturătoarea

Curgatoare pe Valea Cernei (jud. Mehedinti), accesul cu masina catre Cascada Vânturătoarea se face pe soseaua DN 67 D ce leaga Baile Herculane de Baia de Arama si Targu-Jiu.

Dupa ce am parcat masina in zona podului de la capatul Lacului 7 izvoare, am inceput sa urmam marcajul de cruce rosie. Un localnic ne-a spus ca o sa facem vreo juma de ora, dar pentru noi (fara experienta urcusului montan) s-a dovenit a fi o ora. Muntele ne-a pus la incercare din prima, traseul te ia tare inca de la primii pasi. Ceea ce ne-am imaginat a fi o plimbare relaxanta pe poteci de munte s-a dovedit a fi o ascensiune in toata regula.

Primele 10 minute de urcus ne-au furat toata energia, dar dupa o pauza in care ne-am mobilizat total, am pornit iar la drum. Peisajul a fost superb, iar linistea muntelui te transpune intr-o alta lume. In sirul indian, am ocupat tot timpul ultimul loc, oprindu-ma de nenumarate ori sa fotografiez fiecare coltisor de padure. Dupa urcusul anevoios, peisajul se schimba brusc, aparand multe stanci si dandu-ti senzatia ca esti foarte aproape de cascada.

A urmat o usoara coborare, moment de relaxare pentru muschii nostri, unde simteai racoarea unei lumi misterioase, in care salbaticia si-a pastrat nepatata unicitatea.

Dupa 60 minute de efort, printre crengile copacilor se zareste Cascada Vanatoarea! Peisajul este de vis. Este interesant faptul ca urmarind poteca, aceasta trece printre cascada si stanca si te duce chiar si in locul superior de unde porneste cascada. Este un loc racoros asa ca trebuie sa aveti haine mai groase. Suvoiul de apa se transforma intr-o ploaie fina care cade de la circa 40 m in paralel cu peretele stancos, vertical. Cascada Vanatoarea este fascinanta, mai ales ca o poti admira si din partea interioara. A meritat tot efortul depus si febra musculara ce a urmat.

Pentru a citi si despre alte Parcuri Naturale, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.umblarici.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Minunății din Valea Cernei: Cascada Vânturătoarea