Manastirea Putna si Chilia lui Daniil Sihastru, Suceava

Email Imprimare PDF
Manastirea Putna si Chilia lui Daniil Sihastru, Suceava

Mi-a placut intotdeauna zona Moldovei, toate manastirile pe care le-am vizitat m-au impresionat. Drumul pana la manastire e deosebit, te pregateste pentru ceea ce vei vedea acolo.

Manastirea Putna este una dintre cele mai frumoase si mai cuprinzatoare manastiri, reprezentand cea mai de seama ctitorie a lui Stefan cel Mare. In anul 1466, Stefan cel Mare alege locul unde va fi zidita manastirea tragand cu arcul de pe Dealul Crucii, iar dupa cateva zile incep sa se ridice zidurile manastirii. In anul 1469, manastirea este terminata, iar sfintirea se face un an mai tarziu, sfintire intarziata de campania impotriva tatarilor. Din pacate, in anul 1484, manastirea este distrusa de un incediu, dar din porunca lui Stefan cel Mare, ea este reconstruita si reabilitata. Peste multe incercari a trebuit sa treaca: mistuita de incendii, pradata de cazaci, ruinata de cutremur, dar prin grija domnitorilor si ajutorul Domnului, a fost mereu refacuta. Aici este si locul de odihna vesnica al voievodului.

Manastirea Putna a fost un centru de cultura, aici functionand scoli si creandu-se obiecte de arta. In muzeul manastirii, poti admira broderii, tesaturi, argintarie, manuscrise si documente medievale autentice.

Distante intre marile orase si obiectiv:

  • Satu-Mare – Suceava – 369 km
  • Oradea – Suceava – 478 km
  • Cluj-Napoca – Suceava – 334 km
  • Timisoara – Suceava – 575 km
  • Brasov – Suceava – 319 km
  • Sibiu – Suceava – 358 km
  • Bucuresti – Suceava – 436 km
  • Constanta– Suceava – 520 km

La aceasta distanta, mai poti adauga cam 30 de km, distanta dintre Suceava si Radauti, orasul unde se afla Manastirea Putna.

Daca tot esti in zona aceea, iti recomand sa vizitezi si chilia lui Daniil Sihastru, unul dintre cei mai cunoscuti sfinti moldoveni, cunoscut si sub numele de “Sfantul Daniil schimonahul” sau “Sfantul Daniil cel Nou”.

Daniil Sihastru a dus o viata aspra de post si rugaciune in gospodaria schitului Sfantul Lavrentie, unde a atins ultima treapta a calugariei. Dorind sa se rupa de cele lumesti, Sfantul Daniil s-a retras intr-un loc tainuit, unde a gasit o stanca in care a daltuit un paraclis, iar mai in spate era o incapere, tot sapata in piatra, care ii servea drept chilie. Aici, el citea rugaciuni si se ruga pentru credinciosi.
In zona aceea minunata de padure, te cuprinde un sentiment de liniste, un sentiment sa vrei sa te rogi si sa simti existenta divina.

Tu ce stii despre Manastirea Putna?

Harta:
Vezi harta marita

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Manastirea Putna si Chilia lui Daniil Sihastru, Suceava