Manastirea Dragomirna

Manastirea

 

Anul construcţiei: 1609
Construită de: Episcopul metropolitan Anastasie Crimca
Locaţia: Mitocu Dragomirnei, judeţul Suceava
Sumar: Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” este unică în toată România pentru proporţiile sale neobişnuite. De departe este cea mai înaltă şi cea mai strâmtă biserică întemeiată vreodată. Pereţii săi nu sunt pictaţi, dar sunt decoraţi cu gravuri din piatră.

Capela mica din cimitirul Dragomirna, chiar in afara peretilor, a fost construita in 1602 si este considerată modelul în miniatura al bisericii manastirii.

Stâlpii şi colţurile sunt construite din piatră cioplită, formând şiruri verticale, late şi netede, mergând până la acoperiş. La jumătatea faţadelor, biserica este înconjurată de un brâu răsucit, de influenţă muntenească. Cel mai spectaculos element este turla bisericii. Este sculptată în întregime cu motive florale şi geometrice de origine caucaziană. De asemenea, este aşezată pe trei baze, una pătrată şi două stelate, acoperite cu decoraţiuni. În 1627, prinţul Miron Barnovschi, rudă cu familia Movilă, care a construit manastirea Suceviţa, a început să construiască cea mai puternică fortăreaţă monahică din Moldova. Până atunci, Dragomirna era vulnerabilă, o rugăciune devenită realitate pentru tâlhari şi jefuitori.

 

Galerie foto

Manastirea Dragomirna / 1Manastirea Dragomirna / 2Manastirea Dragomirna / 3Manastirea Dragomirna / 4Manastirea Dragomirna / 5Manastirea Dragomirna / 6

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Mănăstiri din Bucovina Manastirea Dragomirna