Pasi in Cetatea Sibiului

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Pasi in Cetatea Sibiului

Ajuns in Sibiu esti pus in fata istoriei ce ti se descopera la fiecare pas. Orasul medieval Hermannstadt pastreaza si azi aerul nobil al Evului Mijlociu. Orice cladire veche, pod ori zid aminteste de viata trecuta a burgului sasesc de pe Cibin.

Aici fiecare strada, piata ori cladire asteapta sa isi spuna povestea

Aparut pentru prima data in documente la 1191, Sibiul se dezvolta datorita breslelor foarte puternice ce au ridicat in Sibiu puternice turnuri de aparare care alaturi de fortificatiile orasului erau o piedica pentru atacurile turcesti.

In centrul Sibiului, ajuns in Piata Mare poti sa admiri Turnul Sfatului, Primaria ori Palatul Brukenthal. In interiorul Palatului Brukenthal pot fi vazute colectii de picture flamanda, italiana sau germana.

Turnul Sfatului, construit in 1588 este unul dintre simbolurile orasului Sibiu, fiind astfel numit deoarece se afla langa localul celei mai vechi primarii a orasului.

Biserica Evanghelica, construita in 1520 domina orasul cu cei 73 m ai turnului sau, iar cele sapte turnuri mai mici ale sale amintesc de dreptul orasului de a condamna la moarte. Printre cele mai cunoscute cladri ale Evului Mediu sibian se numara si Biserica Ursulinelor, Biserica Catolica sau Biseica Franciscanilor.

Podul Minciunilor este primul pod de fonta construit in Romania in anul 1859. Pe seama lui s-au nascut multe legende, de la minciunile precupetelor, pana la juramintele de iubire ale indragostitilor rostite pe acest pod.

Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu constuita in zidul de aparare al orasului reprezinta o opera arhitecturala deosebita. Astazi Sibiul ne apare ca un oras ce si-a pastrat puternice legaturi cu trecutul, dar si ca un oras tanar aici fiind un important centru studentesc, tot aici functionand diverse trupe de teatru, librarii

Din Sibiu se poate ajunge usor in sate ce pastreaza amprenta trecutului feudal astfel ca strabatand drumul Sibiu- Medias si abatandu-ne inspre sud,  in apropiere de Copsa Mica gasim satul Valea Viilor cu biserica fortificata. Din  drumul Medias - Sighisoara, ne abatem tot inspre sud si gasim satul Biertan cu spectaculoasa lui biserica fortificata.

Orasul Sibiu ofera si un punct de plecare inspre statiunile montane din imprejurimi, la 37 km gasindu-se statiunea Paltinis, iar accesul in Fagaras, cel mai inalt masiv muntos al tarii facandu-se cu usurinta, prin orasul Avrig, satele  Porumbacu ori Sambata situate in apropiere.

Autor:  Marian Vilceloiu

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok