Agroturism de Sarbatori, in statiunea Lepsa

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Agroturism de Sarbatori, in statiunea Lepsa

La aproximativ 75 de kilometri de orasul Focsani, intr-o zona cu pitoresc de povestit, de-a lungul raului Putna, se intinde localitatea Lepsa, veche asezare de padurari si crescatori de animale care in timp s-a dezvoltat prin construirea de case de vacante, pensiuni turistice si agroturistice.

Daca de Sarbatori sunteti in cautarea linistii pierdute, dar si a imbogatirii spirituale, satiunea Lepsa este cadrul ideal. Aici va puteti bucura de minunatiile pe care rezervatia naturala Cheile Tisitei le ascunde, admira apele cascadei Putna, reculege in simplul asezamant al manastirii Lupsa si cate si mai cate.

Paraul Tisita a sapat o vale adanca intre Tisaru Mare si magura Rapa Caprei formand Cheile Tisitei, de o frumusete deosebita. Rezervatia naturala se afla la 850 de metri altitudine si este una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei.

Cascada Putna, cunoscuta si sub numele de “Saritoarea Putnei” se numara si ea printre bucuriile oferite de priveliste. Declarata monument al naturii in 1973, aceasta are aproximativ 80 de metri lungime, iar apa se strange intr-un lac cu o adancime de aproape 12 metri.

In centrul localitatii Lepsa se gaseste o pastravarie cu traditie. Asadar, amatori de peste, sa stiti ca aici gasiti pastrav proaspat la preturi accesibile, cat sa vrei sa-ti faci si provizii daca veniti din departare.

Din centrul Lepsei, daca mergeti in dreapta si urmati soseaua, o sa ajungeti la manastirea de maici cu acelasi nume, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult, un simbol al acestui loc. In anul 1929 edificiul a ars din temelii, insa a fost reconstruit in 1931. Biserica manastirii adaposteste o icoana cu chipul Mantuitorului si al Maicii Domnului pictata la Ierusalim, datata 1584, dar si o icoana facatoare de minuni.

Pentru a cauta cazare in orasul Focsani, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok