Cheile Nerei, cheile catre liniste si fericire

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cheile Nerei, cheile catre liniste si fericire

Nu trebuie decat sa fii un iubitor al naturii si al frumosului in starea sa originara, sa ai un minim de conditie fizica si sa fii pregatit pentru o calatorie la poalele timpului, ca sa te incumeti sa strabati drumul aproape ireal de frumos sapat in stanca de raul Nera.

Cheile Nerei sunt situate de-a lungul raului Nera, in judetul Caras-Severin, intre localitatile Sasca Romana si Sopotul Nou. Distanta pe care se intind cheile este de aproximativ 20 km.

Nera strabate un defileu cu aspect de chei, ingust, spectaculos si absolut salbatic, formand cele mai lungi chei din Romania. Aici, unde peretii se inalta pana la 200 de metri, apa raului Nera si a afluentilor sai a sapat si a format in roca calcaroasa lacuri, canioane, pesteri si cascade impresionante. O poteca turistica marcata le strabate, dar parcurgerea lor necesită traversarea raului Nera direct prin apa.

Cheile Nerei, calatorie in timp

Cheile Nerei
iti lasa impresia ca ai calatorit in timp, undeva intr-o era in care natura nu a apucat sa fie alterata si in care salbaticiunile inca stapanesc Pamantul. Paduri uriase, cascade, pesteri, lacuri ale caror ape te hipnotizeaza prin culorile lor ireale, stanci greu accesibile si trasee care iti impun sa traversezi o Nera rece si involburata. O aventura demna de povestit celor care inca nu au ajuns prin astfel de locuri. Este aproape imposibil sa nu te inclini in fata acestei catedrale a naturii in care timpul s-a oprit in loc pentru a surprinde, ca intr-o fotografie, tot ceea ce natura a putut da mai frumos.

Parcul National Cheile Nerei-Beusnita ocupa zona sudica a Muntilor Aninei si partea nordica a Muntilor Locvei, intinzandu-se o suprafata de 36.364 ha, ce include 6 rezervatii declarate si una propusa.

Autor: Larisa Bracea

Pentru a cauta cazare in judetul Caras-Severin, acceati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok