Piatra Graitoare din Bihor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Piatra Graitoare din Bihor

Romania este o tara plina de atractii turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie ca vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montana, tara noastra nu duce deloc lipsa de obiective turistice si mai ales pentru cei de peste hotare. De la pesteri nesfarsite la chei si stanci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la orase medievale pline de castele si legende faimoase, Romania este gata oricand sa-si intampine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat. Skytrip.ro va prezinta zilnic un obiectiv turistic romanesc de neratat.

In judetul Bihor, pe versantul de sud-est al Coastei Braiesei, se inalta Piatra Graitoare, un varf impresionant cu o piramida trigonometrica al Masivului Biharia. Obiectivul turistic are o inaltime de peste 1.600 de metri si un nume inspirat chiar de vizitatori.

Privelistea pe care o ofera Piatra Graitoare este una cel putin grandioasa. Spre sud, o creasta ingusta duce pana la Varful Cucurbata Mare (200 m), iar la poalele muntelui se desfasoara coline impadurite si salbatice.

De unde isi trage numele

Stanca Piatra Graitoare si-a primit numele datorita ecoului pe care il produce partea de sud-est a peretilor ei.

Pe vreme linistita, un singur cuvant strigat in apropierea acestei stanci (pana la 100 de metri de ea) se poate auzi repetat chiar si de 5 ori.

Turistii care reusesc sa ajunga aproape de Piatra Graitoare nu rateaza, astfel, ocazia sa urle cateva cuvinte catre stanca, unii chiar scurte declaratii de dragoste.
Pentru a cauta cazare in Bihor, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok