Nu o rata pe Ecaterina!

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Nu o rata pe Ecaterina!

Odata ajuns in Brasov, printre nenumaratele obiective turistice, in goana dupa inedit si frumos, sa nu care cumva sa uiti sa bati si la Poarta Ecaterinei!

Se spune ca turnul acestei porti a fost ridicat in 1559, pe locul unde, in trecut, se afla Poarta Sfantului Duh. Numele de Ecaterina vine de la o manastire catolica aflata in apropierea bisericii Negre, demolata in acelasi an in care turnul acestei porti a fost construit.

Poarta Ecaterinei este o constructie patrulatera, pe trei niveluri, cu patru turnulete in partea superioara. Se spune ca cele patru turnulete reprezentau “Jus Gladii” asa-zisul privilegiu medieval care permitea conducatorilor brasoveni sa aplice pedeapsa suprema.

Ecaterina a avut de suferit in urma incendiilor care au avut loc in 1689 si 1759, dar si dupa cutremurul din 1738 care i-a afectat in mod vizibil infatisarea. Pentru ca nu mai corespundea cu cerintele negustorilor din Schei, Poarta Ecaterinei, exceptand turnul, a fost demolata in 1827, ridicandu-se, apoi, actuala Poarta Schei. Mai tarziu, dupa renovari, a ajuns sa arate asa cum poate fi ea admirata in prezent.

Deasupra intrarii se vede stema orasului, avand desenata o coroana deasupra unei buturugi cu sapte radacini de copac. In vecinatatea Portii se afla un parc de mici dimensiuni, dar cochet, despre care se spune ca ar fi unul dintre cele mai reusite parcuri din Brasov.

In prezent, turnul portii adaposteste expozitii periodice de arta si istorie.

Pentru a cauta cazare in Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok