Săghișoara sașilor si a Drăculestilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Săghișoara sașilor si a Drăculestilor

N-am reusit sa tin timpul in loc asa ca se facea vremea sa ne apropiem de Bucuresti. Tot ceea ce am reusit a fost sa intocmesc un traseu cu cat mai multe popasuri. In mod firesc, prima oprire (nostalgica si tematica) a fost… Sighisoara!

Nu stiu ce inseamna Litoralul de 1 Mai si nici Vama. Nu m-a intresat niciodata, ba mai mult imi starnesc si acum repulsie. Poate nu intamplator e o diferenta asa mica intre Vama si voma. Sa te duci la mare ca sa te simti liber, mi se pare o tampenie si gargara. In fine.

Intre 2000-2005, am fost la Sighisoara de 4 ori, Festivalul Medieval fiind de fiecare data prilejul. Mi-am dorit sa ajung si in afara Festivalului si am facut-o anul asta. Ce-i drept, pe fuga. Poate revin la toamna sau macar cu prima zapada.

Ce am cautat eu in 2000 la Sighisoara? Vazusem la televizor imagini de la Festivalul Medieval din 1999 si nu credeam ca e vorba de Romania. Nu ma atragea buluceala cu 40-50.000 de vizitatori pentru cele 3 zile de Festival, cat orasul-cetate. Sigur, farmecul singurei cetati locuite din Sud-Estul Europei era amplificat de zgomotul si culorile Festivalului. Cu bune si cu rele.

Iata ca ma intorc in Sighisoara dupa 5 ani, dar tot misuna turistii pe stradute. Ma leaga amintiri de Turnul cu Ceas sau de bastioane, de Piata Cetatii sau de iarba din preajma fostei Manastiri Dominicane, revad si am in urechi tot felul de zgomote, rasete, totul personalizat in multimea policroma a pasilor care urcau sau coborau stradutele Sighisoarei.

Pentru a cauta cazare in Sighisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.umblarici.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok