Top 10 atracţii turistice la "castelul lui Dracula"

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

castelul dracula

Transformat dintr-o fortăreață într-o reședință confortabilă, castelul Bran a fost retrocedat în 2006 urmașilor reginei. Cluj.travel a publicat în premieră un Top 10 al celor mai importante atracții turistice de la Castelul Bran, cunoscut de turişti drept "castelul lui Dracula". Topul a fost realizat cu sprijinul administrației castelului.

Fântâna care se poate vedea în curtea interioară a castelui este doar partea superioară a vechiului puț folosit pe vremuri pentru alimentarea cu apă. 

Terasa a fost amenajată după venirea Reginei Maria, în fosta mansardă a castelului militar, la etajul IV.

Ascensorul are un mecansim instalat în 1937, pe orificiul vechii fântâni și a fost un lift cu dublu scop: pentru a transporta mai ușor materialele de construcție necesare renovării și pentru a servi ca lift de persoane Reginei Maria și invitaților ei, când coborau din castel în parc, pentru a servi ceaiul în casa de lemn construită în acest scop.

Camerele lui Bram Stoker sunt două încăperi de mici dimensiuni. Una dintrele ele prezintă o parte din romanul lui Stoker, iar în cealaltă încăpere este vorba despre strigoi.

Pentru informații despre unități de cazare din castelul Bran accesați această secțiune a site-ului nostru

Citește mai mult...

Sursa: www.Realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Top 10 atracţii turistice la "castelul lui Dracula"