A turizmust is sújtja az aszály

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

A turizmust is sújtja az aszály

 

Hárommillió eurós veszteséget jelenthet a romániai turizmus számára, hogy a nagy szárazság miatt jelentősen apadt a Duna vízszintje, így az elsősorban külföldi turistákat szállító hajók többsége nem jut el a Duna-deltáig – panaszkodott több turisztikai iroda vezetője is.
Gheorghe Mărginean, a Karpaten Turism ügynökség tulajdonosa elmondta, a vízszint több helyen már 2 méter alá csökkent, a legnagyobb probléma pedig Giurgiu és Turnu Măgurele között, a folyam bulgáriai részén jelentkezik.

„Mindenképpen szükség van a  medrének mélyítésére, eddig azonban egyik ország illetékesei sem léptek az ügyben. A romániai vezetők szerint a probléma megoldása a bolgárok feladata lenne, ők azonban hallani sem akarnak erről, így viszont mindannyian csak veszítünk az ügy miatt. A meteorológiai előrejelzések alapján pedig még nagyobb szárazságra számíthatunk a következő időszakban, egy héten belül lehetetlen lesz megközelíteni a Duna-deltát, holott a külföldi vendégek számára ez örvend a legnagyobb népszerűségnek” – magyarázta Mărginean.

A Karpaten Turism ügynökségnek augusztus eleje és szeptember vége között 304, a Duna-deltáig tartó hajóutat kellene megvalósítania, ezekre összesen mintegy 41 ezer turista jelentkezett, emellett pedig más turisztikai irodák további 60 utat terveztek a Duna-deltáig. A turisták többsége, 80 százalékuk egyébként német állampolgár, mintegy 10-15 százalékuk pedig az Egyesült Államokból érkezik. Legtöbben Németországból indulnak, és Ausztrián, Szlovákián, Magyarországon, Horvátországon és Szerbián áthajózva jutnak el a Duna-deltáig.

Több turisztikai hírt olvashatnak itt

Olvass tovább...

Forrás:www.kronika.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri A turizmust is sújtja az aszály