Turoperatori: Romania are atat de putini turisti straini incat nu poate intra in vizorul teroristilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Turoperatori: Romania are atat de putini turisti straini incat nu poate intra in vizorul teroristilor

Numarul mic de turisti straini poate reprezenta si un avantaj pentru tara noastra, deoarece se reduce riscul unui atentat terorist, spun reprezentantii turoperatorilor, care cred ca Romania are o imagine suficient de proasta pentru a nu reusi sa atraga turistii care ar renunta la Bulgaria dupa atentatul de la Burgas.

Speram ca Romania nu se afla in vizorul teroristilor, unul dintre motive fiind tocmai faptul ca numarul de turisti straini este redus in tara noastra", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), citat deMediafax.

Un autobuz care transporta turisti israelieni a explodat miercuri dupa-amiaza pe aeroportul din Burgas, provocand moartea a cel putin sapte persoane si ranirea altor 32.

Oficialul FPTR apreciaza ca evenimentul din Bulgaria demonstreaza ca orice tara poate fi supusa unor atentate teroriste. "Este rau ca nu avem turisti straini si ni-i dorim, dar de data asta a fost bine, pentru ca la noi, teroristii nu ar fi avut pe cine sa atace", a continuat insa Raducan.

Proprietarul Eurolines, Dragos Anastasiu, care reprezinta in Romania interesele grupului TUI, crede ca orice eveniment de acest gen creaza o miscare in constiinta turistilor straini, mai ales a israelienilor.

"O prima posibilitate este ca ei sa restranga plecarile in strainatate. Noi avem maxim 20.000 de turisti israelieni in toata tara, tot anul, deci nu pierdem foarte mult. Cifrele noastre sunt prea mici ca sa conteze. Problema este ca cei din strainatate spun ca Romania si Bulgaria sunt cam tot pe acolo, deci nu putem profita de evenimentul din Bulgaria. Noi si bulgarii suntem bagati in aceeasi oala", a spus proprietarul Eurolines.

Pentru a citi o alta stire pe aceasta stire, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turoperatori: Romania are atat de putini turisti straini incat nu poate intra in vizorul teroristilor