Vaporul alternativă la metrou în Budapesta

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Vaporul alternativă la metrou în Budapesta

Plimbarea cu vaporul pe Dunăre este una dintre atracţiile turistice ale Budapestei. Acum, Dunărea poate fi folosită şi pentru transportul public, printr-un serviciu de vaporaşe rapide. Acesta permite pasagerilor să evite obişnuitele ambuteiaje care încetinesc mult circulaţia mijloacelor de transport de suprafaţă şi să ajungă în centrul oraşului după o călătorie confortabilă şi liniştită.

Serviciul de transport public pe Dunăre lansat de Compania de Transport din Budapesta ajută la decongestionarea traficului din Capitala Ungariei. Vaporaşele sunt dotate cu WiFi şi bufete, pentru a face călătoria cât mai confortabilă pentru oamenii de afaceri.

"Călătoresc oricum pe direcţia nord-sud, aşa că mi-e foarte convenabil. E perfect, pot să lucrez aici şi până ajung la serviciu, am agenda zilei pregătită şi e-mailurile citite. La debarcare sunt deja gata să încep o nouă zi de muncă, e foarte folositor din punctul ăsta de vedere." BENEDEK VASAK, pasager

În primele două săptămâni de la inaugurare, noile rute fluviale s-au dovedit a fi extrem de populare – mii de oameni au preferat bărcile aglomeraţiei din metrouri şi autobuze. Drept răspuns, compania de transport şi-a revizuit orarul şi a redus la jumătate intervalul de succesiune al vaporaşelor.

"În următoarele luni sperăm că rolul principal al acestui serviciu din cadrul reţelei va fi transportul public de pasageri. Dacă aşa va fi, plănuim să-l dezvoltăm în continuare prin procurarea de noi vaporaşe rapide pentru că cele pe care le-avem sunt recondiţionate dar au între 20 şi 40 de ani vechime."DAVID VITEZY, Director al serviciului în compania de transport BKK.

Deşi nu este conceput pentru promenadă, circa jumătate dintre pasageri folosesc acest nou mijloc de transport exact în acest scop. Alţii au inclus deja bărcile rapide în rutina cotidiană.

Pentru a citi mai mult despre turismul din Budapesta accesati aceasta sectiune.

Citeste mai mult

Sursa:www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Vaporul alternativă la metrou în Budapesta