La bulgari totul e mai ieftin, inclusiv autostrada

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

La bulgari totul e mai ieftin, inclusiv autostrada

Bulgarii vor ajunge mai repede pe litoralul Mării Negre, pe cea mai ieftină autostradă din Uniunea Europeană. Autorităţile de la Sofia au inaugurat, la sfârşitul săptămânii trecute, o secţiune a autostrăzii Tracia, după ce pe 1 iulie au deschis un alt tronson din aceeaşi autostradă. Bulgarii au cheltuit 2,2 milioane de euro pe un kilometru de autostradă, faţă de 27 de milioane cât costă în România. Pe segmentele de autostradă inaugurate în această lună autorităţile bulgare N-au introdus sisteme de taxare.

Autostrada Tracia ar trebui finalizată în februarie 2013, când expiră contractul pentru finanţare din partea Comisiei Europene. ,,Noua autostradă nu numai că va îmbunătăţi siguranţa rutieră, dar va reduce durata călătoriei cu o medie de 47 de minute şi va devia traficul de tranzit dinspre oraşele şi satele afectate de zgomot şi poluare", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Pe segmentele de autostradă inaugurate în această lună autorităţile bulgare NU au introdus sistem de taxare. Pe tronsonul de 35 de km există zece poduri, 19 pasaje rutiere şi pasaje subterane, precum şi trei pasaje majore de cale ferată.

Suma totală care va fi investită în autostrada Tracia este de 362,5 milioane de euro, din care 286,2 milioane de euro provin de la Fondul European de Coeziune, instituţie ce finanţează proiecte de infrastructură şi de mediu.

Pentru a citi si despre restrictiile de pe Autostrada Soarelui de anul trecut, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri La bulgari totul e mai ieftin, inclusiv autostrada