Sfaturi utile pentru o vacanţă fără surprize. Câteva lucruri despre agenţiile de turism

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Sfaturi utile pentru o vacanţă fără surprize. Câteva lucruri despre agenţiile de turism

Este perioada concediilor şi cu siguranţă te gândeşti să petreci câteva zile departe de oraş. Iată câteva aspecte la care trebuie să fii atent atunci când vrei să cumperi un pachet turistic de la o agenţie.

1. Licenţa şi Acreditări. La aceasta categorie, agentiile de turism trebuie sa "bifeze" neaparat licenta emisa de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), act ce trebuie expus la vedere, in sediu, scrie urbaniulian.ro.

Traian Badulescu spune ca si apartenenta agentiei de turism la o organizatie profesionala de renume reprezinta un plus. Insa au existat situatii in care calitate de membru ANAT, de exemplu, nu a reprezentat o garantie. Un alt avantaj pentru client il reprezinta afilierea agentiei la alte structuri autohtone sau internationale, precum IATA.
De asemenea, ANAT ne recomanda sa verificam existenta politei de asigurare de insolventa a agentiei de turism si numele asiguratorului, precum si termenul de valabilitate.

"Agentiile acreditate IATA (sunt peste 200 in Romania), pe langa faptul ca au dreptul de a emite bilete de avion, ofera o bonitate financiara in plus, deoarece trebuie sa depuna garantii mari", a explicat Badulescu.

2. Vechimea pe piata. Este o garantie in plus a seriozitatii, spun specialistii. De ce? Se pleaca de la premisa ca din moment ce agentia de turism a rezistat, inseamna ca a oferit si servicii bune sau macar nu a facut gafe majore.

3. Contract şi asigurari. Citeste cu atentie contractul si pune intrebari daca lucrurile nu sunt clare.

Pentru a citi despre destinatii pentru petrecerea concediului la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Sfaturi utile pentru o vacanţă fără surprize. Câteva lucruri despre agenţiile de turism