Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa

Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa, exceptie facand animalele daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Ordinul ministrului Mediului, Rovana Plumb va fi trimis luni la Monitorul Oficial, scrie Mediafax.

Ordin care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii a fost semnat vineri de ministrul Mediului.

"Dunarea si Delta Dunarii sunt mai mult decat spatii geografice sau preocupari de mediu, sunt spatii ale traditiei, adevarate comori culturale. Pentru a proteja biodiversitatea extraordinara a Deltei am pregatit un Ordin de ministru, care va pleca luni la Monitorul Oficial pentru publicare, care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii, cu exceptia acelor animale daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Si ma refer la speciile sacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vanate doar prin vanatoarea de extractie, in cantitatile stabilite prin ordin al Ministerului Mediului si Padurilor", a declarat Rovana Plumb, la masa rotunda cu tema "Dunarea: Rinul Europei Centrale si de Est sau Coridorul Verde al Europei?", organizata de Ministerul Mediului si Padurilor si Asociatia "Salvati Dunarea si Delta".

Rovana Plumb a mai spus ca Dunarea are o valoare deosebita pentru fiecare dintre statele riverane, atat pentru biodiversitate, cat si pentru rolul in dezvoltarea economica si sociala a intregii regiuni, relateaza Mediafax.

Pentru a citi mai multe despre Delta Dunarii, acesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa