Shard, noul Turn al Londrei - cea mai înaltă clădire din Europa

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Shard, noul Turn al Londrei - cea mai înaltă clădire din Europa

La Londra este inaugurat astăzi, cu mare pompă, turnul Shard, cea mai înaltă construcţie din Europa. Lansat în urmă cu 12 ani, proiectul este gata la timp pentru Jocurile Olimpice, care încep la sfârşitul lunii. Două milioane de vizitatori sunt aşteptaţi, cu această ocazie, în capitala britanică.

Inaugurarea Shard Tower este pe măsura măreţiei sale: un spectaculos balet nocturn de lasere şi proiectoare pe principalele monumente ale Londrei, cu apogeul aprinderii luminilor în clădirea de sticlă de forma unui spin uriaş. London Symphonic Orchestra însăşi a fost recrutată să asigure partea muzicală. Turnul Shard are 310 m înălţime şi 95 de etaje, iar observatorul său oferă publicului o vedere panoramică la 360 de grade.

Creaţie a arhitectului italian Renzo Piano, autorul foarte contestatului Centru Pompidou din Paris, Shard Tower se află la sud de Tamisa. Este, defapt, un mic oraş pe verticală: poate adăposti 12 mii de persoane, are un hotel de cinci stele, mai multe restaurante de lux şi 600 de mii de metri pătraţi de birouri şi magazine.

Între etajele 53 şi 65 sunt apartamente de vânzare, cu 43 până la 62 de milioane de euro.

Shard Tower a costat 450 de milioane de lire şi, sub şocul crizei, în 2009 a avut nevoie de infuzie de capital. Banii pentru acest proiect au venit din Qatar, care a şi devenit acţionar majoritar, cu 95 la sută din deţineri.

Pentru a citi o alta stire despre Londra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Shard, noul Turn al Londrei - cea mai înaltă clădire din Europa