Sfaturi pentru părinţi in ceea ce priveste siguranta copiilor la piscina

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Sfaturi pentru părinţi in ceea ce priveste siguranta copiilor la piscina

Zilele care urmează să anunţă a fi foarte călduroase, drept pentru care mulţi părinţi vor ieşi cu copiii la ştrand sau le vor amenaja în curte piscine, ca să-i răcorească. Părinţii trebuie să fie însă foarte atenţi întrucât multe accidente se pot petrece în această perioadă. Deşi sună ciudat, sunt de ajuns doar 2 cm de apă pentru ca un copil mic să se înece, scrie sfatulparintilor.ro.

În cele ce urmează vom prezenta câteva sfaturi pentru părinţi care să-i ajute să evite accidentele.

Sfaturi pentru părinţii care utilizează piscinele:
Piscinele sunt foarte periculoase, iar pompele de curăţare a apei pot fi suficient de periculoase ca să ţină un adult sub apă. Atenţie deci la capacele care acoperă aceste pompe.

Dacă ai piscină gonflabilă, de curte, goleşte-o şi ridic-o în picioare sau dezumfl-o după fiecare utilizare. Dacă ai în curte piscină permanentă, îngrădeşte-o cu un gard de cel puţin 120 cm. După ce copilul s-a bălăcit, adunaţi toate jucăriile din piscină. Este posibil să le vrea şi să fie tentat să meargă după ele. O clipă de neatenţie este suficientă pentru a se produce o tragedie.

Dacă mergeţi la o piscină dintr-un club, ştrand sau la mare, alegeţi locurile care au salvamar şi puncte de prim ajutor.
Nu uitaţi de vestele de salvare, colaci sau alte accesorii plutitoare, mai ales dacă cel mic nu stăpâneşte foarte bine înotul.
Dacă preferaţi să mergeţi la înot în mare, lac sau un râu din împreujurimi, trebuie folosite întotdeauna vestele de salvare, chiar dacă copilul ştie să înoate.

Pentru a citi despre aqua park-urile din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Sfaturi pentru părinţi in ceea ce priveste siguranta copiilor la piscina