Turism în scădere - Carpathian Garden nu e foarte căutată

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Turism în scădere - Carpathian Garden nu e foarte căutată

Anii de criză şi-au pus amprenta pe turismul românesc. Veniturile generate de industria hotelieră au scăzut cu 16% în ultimii patru ani şi s-au cifrat la numai 1,5 miliarde de euro, în 2011.

Numărul tot mai mic de turişti străini care ne vizitează ţara, precum şi sumele în scădere pe care aceştia sunt dispuşi să le cheltuiască în România sunt principalele motive ale declinului din turism. Un studiu realizat de compania de consultanţă Pricewaterhouse Coopers surpinde şi o altă faţetă a problemei.

La rândul lor, românii alocă din ce în ce mai puţini bani pentru excursiile în străinătate. Astfel, dacă în 2008, ei plăteau 460 de milioane de euro pentru călătoriile externe, în 2011 bugetele însumate ale acestora nu depăşeau 310 milioane de euro.

Realizatorii studiului mai arată că industria turistică din România a contribuit la formarea Produsului Intern Brut cu numai 1,4%, echivalentul a aproximativ şase miliarde de euro. Asta în condiţiile în care în state vecine precum Bulgaria şi Ungaria industria hoteliera generează aproape patru procente din PIB.

Pentru a citi despre unul din motivele pentru care turistii aleg sa mearga in Bulgaria, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turism în scădere - Carpathian Garden nu e foarte căutată