Efectele crizei asupra turismului romanesc. Vezi cat au scazut veniturile

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Efectele crizei asupra turismului romanesc. Vezi cat au scazut veniturile

Veniturile industriei turistice din Romania s-au redus cu 16% in ultimii patru ani, pana la 1,5 miliarde euro in 2011, in principal din cauza scaderii numarului de turisti straini si a cheltuielilor acestora, piata locala fiind una dintre cele mai afectate de criza din regiune.

Cheltuielile turistilor straini au scazut de la peste 750 de milioane euro in 2008 la mai putin de 600 milioane euro in 2011, potrivit unui studiu realizat de PwC Romania.   

Turistii autohtoni si-au redus cheltuielile, in aceasta perioada, de la 1,01 miliarde euro la 900 milioane euro.   

In ultimii patru ani, rata medie anuala de crestere a industriei turistice locale a fost negativa, respectiv -5,7%, a anuntat compania de consultanta si audit.   

Studiul arata ca industria turistica din Romania a contribuit cu 1,4% la PIB, dar, daca se adauga si contributiile indirecte si cele induse, turismul aduce aproape 6 miliarde de euro la PIB-ul Romaniei. Sectorul turistic romanesc are insa o contributie redusa la PIB in comparatie cu alte tari din regiune, in conditiile in care in Bulgaria reprezinta 3,6% din PIB, in Ungaria 4%, iar in Republica Ceha 2,8%.

Pentru a citi o alta stire despre situatia industriei turistice romanesti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Efectele crizei asupra turismului romanesc. Vezi cat au scazut veniturile