Greva pilotilor Iberia a dus la anularea a 150 de zboruri

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Pilotii companiei ariene spaniole Iberia, parte a grupului International Airlines, au intrat luni in greva, fapt ce a dus la anularea a 150 de zboruri. Greva vine ca urmare a intentiei conducerii grupului de a lansa linia low-cost Iberia Express.

Pilotii companiei Iberia vor sa isi intrerupa activitatea in zilele de luni si vineri, in intervalul 9 aprilie - 10 iulie, ceea ce inseamna practic 30 de zilezb de greva.

Luni, pe site-ul companiei apareau peste 150 de zboruri anulate, inclusiv catre destinatii din Spania, Europa si America Latina, relateaza Reuters.

Pilotii spun ca lansarea Iberia Express contravine intelegerii dintre Iberia si British Airways, incheiate la momentul fuziunii dintre cele doua, cand a luat nastere International Airlines Group (IAG). Iberia Express a fost infiintata pentru a completa zborurile de lunga durata ale Iberia, unele dintre cele mai profitabile pentru companiei.

"Compania vrea sa redirectioneze 40 de avioane Iberia catre noua subsidiara, ceea ce inseamna eliminarea a 8.000 de locuri de munca", au declarat recent reprezentantii Sepla, sindicatul spaniol al pilotilor.

Pentru a citi despre o alta greva care a dus la anularea unor zboruri, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult....

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Greva pilotilor Iberia a dus la anularea a 150 de zboruri